Over Bevrijdingsalbum Limburg

Bevrijdingsalbum Limburg wil zoveel mogelijk herinneringen aan de bevrijding uit heel Limburg bij elkaar te brengen en veilig stellen voor de toekomst. We zijn op zoek naar verhalen, foto’s, film, dagboek-aantekeningen, objecten, eigenlijk alles. En dan vooral herinneringen die nu nog onbekend zijn, omdat ze in een privéverzameling, fotoalbum of schoendoos liggen te wachten om gedeeld te worden met de buitenwereld.

Al die herinneringen worden bij elkaar gebracht in deze website. Uiteindelijk wordt het (digitale) materiaal toegevoegd aan de collectie van het Regionaal Historisch Centrum Limburg en zo voor het nageslacht veilig gesteld.

Bevrijdingsalbum Limburg is een project dat plaatsvindt in 2019-2020 in het kader van 75 jaar bevrijding. Het project gaat officieel van start op 12 september 2019: precies 75 jaar nadat het dorpje Mesch bij Eijsden op dezelfde datum in 1944 als eerste werd bevrijd door geallieerde troepen. Het project wordt afgerond in de loop van 2020.

Bevrijdingsalbum Limburg is een initiatief van Kris Förster (KF inHeritage), Lukas van der Hijden (BICmultimedia.nl) & Fred Cammaert (historicus).

Heeft u vragen of opmerkingen over het project? Neem dan contact op met Kris Förster via info@bevrijdingsalbum.nl of 06-25036123.