157
Castenrayse jongens bij een B57

Met dank aan: Jan Strijbos

Dit zijn foto’s van Castenrayse jongens bij de B57 bommenwerper die op 5 oktober 1944 langs de Oosterbosweg in Castenray een noodlanding maakte. Op de eerste foto staan, achter v.l.n.r.: Gerrit de Ruijter uit Rotterdam; Wim Strijbos; Wiel Janssen. Voor v.l.n.r.: Wiel Drabbels; Antoon Dinghs. Op de tweede foto dragen de jongens uit Castenray het geschut op hun schouder. V.l.n.r.: Jan van Rhee; Antoon Dinghs; Wim Strijbos (Petran zn.); Gerrit de Ruijter uit Rotterdam. Vooraan zit Wiel Janssen (knecht bij Thei Strijbos uit Castenray).

Op donderdag 5 oktober 1944 stegen 68 bommenwerpers (B-17G) van het 731e squadron van de USA Air Force om 11.29 uur op van vliegveld Deopham Green in het Engelse Norfolk met als doel het vliegveld Handorf nabij de Duitse stad Munster. Het vliegveld was de thuisbasis van de eerste Duitse straalvliegtuigen. Deze Messerschmitt ME262 werden geregeld boven de westelijke fronten ingezet als bommenwerper. Door hun snelheid waren ze voor de geallieerden bijzonder moeilijk te onderscheppen. Met redelijk tot goed resultaat hadden de 68 bommenwerpers het doel gebombardeerd, waarna men huiswaarts keerde. Onderweg werden de bommenwerpers door afweergeschut beschoten en twintig vliegtuigen werden licht beschadigd en twee ernstig.
In de omgeving van het doel werd de B-17G (L43-37744) met de bijnaam ‘Final Approach’ geraakt door Flak-geschut. De motoren twee en drie braakten daarop rook uit en werden stil en in de vaanstand gezet. De eerste piloot, 2nd Lieutenant Harvey L. Green verliet daarop de formatie en keerde om. Op de terugweg werd het toestel opnieuw getroffen.

De Amerikaanse B17 bommenwerper (L43-37744) werd op een hoogte van 2600 meter door een 88 mm granaat van het afweergeschut van de Duitse 2. Batterie Schwere Flak-Abteilung 362 geraakt. Deze Flak-batterij stond op 1,8 km WNW van Overbroek bij Leunen/Venray opgesteld. De B17-bommenwerper verloor hoogte en een noodlanding was onvermijdelijk. Het grote toestel gleed steeds langzamer over het land richting een bosperceel aan de Oosterbosweg op ruim twee km van Castenray. Piloot Harvey Green maakte om 12.48 uur een geslaagde noodlanding in de buurt van de Castenrayse Berg, waar het gevaarte door de bomen tot stilstand kwam. Voordat het tot stilstand kwam, maakte het toestel nog een kwartslag naar rechts en vlogen de beide linker motoren in brand. De gehele tienkoppige bemanning stapte veilig uit.

Piloot Green gaf opdracht om het vliegtuig in brand te steken om te voorkomen dat de Duitsers waardevolle informatie of materiaal zouden bemachtigen. Daarna vluchtten de mannen verschillende richtingen uit. Maar het in brand steken was slechts voor een deel gelukt. Nog geen vijf minuten nadat de B17 was neergekomen, vielen er granaten dicht in de buurt van het toestel. Waar de granaten vandaan kwamen, is niet bekend.

Aanvankelijk wisten de bemanningsleden uit handen van de Duitsers te blijven. SS Obersturmbanführer König en Hauptmann Vinze en enkele soldaten van het Flugüberwachungs-kommando uit het Venrayse Patersklooster waren snel ter plekke, maar konden niemand meer vinden. Er volgde een uitgebreide zoektocht en om 13.30 uur werden volgens een Duits document vijf bemanningsleden opgepakt. Deze vijf, Green, Sage, Smythers, Usrey en Nowocki, werden naar het Patersklooster overgebracht en uiteindelijk naar Dulag-Luft West afgevoerd. Later op die dag werden ook nog McGowan en Bassetti opgepakt en nog later die dag vielen ook de overige bemanningsleden in Duitse handen. De gewonden werden in een ziekenhuis verzorgd en allen hebben ze de oorlog overleefd.

Waar

Wanneer